afbeelding

afbeelding

woensdag 4 april 2012

Nou daar zitten we dan, nou ja ik neem even de foto, op onze eerste dag in Jerusalem. Lekker in het zonnetje ontbijten. Het terras van een eerste klas hotel lijkt het wel, alleen staat de tuin vol met onkruid en hoe het grasveld er uit ziet zie je op de volgende foto. In mei komt hier een groep vrijwilligers de tuin aan pakken, hoorden we van Donna. Nou dat kan geen kwaad.
Na een reis van ongeveer 12 uur (waarvan ik de jullie de details zal besparen) waren we in Pisgat Ze'ev, de wijk van Jerusalem waar we logeren. We hadden 2 uur in een sherut gezeten dat is een soort buurtbus die reizigers naar hun bestemming brengt maar ook gewone Israeli reizen daar veel mee. Als je rechtstreeks van vliegveld naar hier gaat ben je een half uur onderweg. We hebben dus heel wat wijken van Jerusalem gezien, waaronder veel met orthodoxe joden. Het ziet eruit als het Europa van voor de oorlog. Vrouwen met lange rokken en lange mouwen, hoofddoekjes en kousen, kinderen in dikke kleding, kleine jongetjes in het zwart en soms al met hoed.

1 opmerking:

  1. ziet er heerlijk relaxed uit zo in het lekkere zonnetje! hier is het momenteel wat minder lekker weer, dus daar missen jullie niks aan!

    BeantwoordenVerwijderen