afbeelding

afbeelding

zaterdag 14 april 2012

Uitzicht over Jerusalem

Vandaag is het sabat, dus hier een beetje zondag, terwijl wij zondag ook nog een keer naar de kerk gaan.
We zijn vanmorgenvroeg met twee vriendinnen hier uit het huis op pad gegaan. Eerst taxi zoeken want op sabat gaat het openbaar vervoer niet en de afstanden zijn veel te groot om te lopen.
We vonden een arabische taxichauffeur die hier in Jerusalem woont en ook geboren is. Je kunt hier heel gemakkelijk een praatje maken, dus ook over of hij moslim is of niet. ja dat is hij, maar als we vragen of wij hem bij het betalen een kadootje mogen geven en dat blijkt dan een arabisch nieuw testament te zijn, neemt hij dat vriendelijk aan en belooft er ook in te lezen (??) Hij zet ons voor de kerk af. De kerk is in een oud industriegebouw op de 5e verdieping en is van binnen prachtig opgeknapt. De dienst is in het ivriet (hebreeuws) en wordt vertaald in het engels.
Na een dienst van 2 uur met afwisselend zingen 2 x een korte preek en allerlei soorten afkondigingen is er tijd voor ontmoeting met soep en broodjes of koffie en cakjes.
We besluiten daarna via een prachtig uitzichtpunt naar beneden te lopen naar de oude stad

daar blijken allerlei processies, oid te zijn, we kijken even, drinken een kop koffie en lopen dan naar de kerk van ds simon, het loopt dan tegen zessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten