afbeelding

afbeelding

woensdag 18 april 2012

Samaria en sichem

Buiten Samaria rijden we noch verder onhoog en komen op een prachtig uitzichtpunt van waaruit je Nablus kunt zien liggen, het vroegere Sichem.Tony mag daar als Jood niet komen, wij wel. De Westbank is gemengd gebied met ook wat joodse nederzettingen en enkele typisch palestijnse steden waar Joden niet mogen komen.
Onderweg gaan we ook nog aan bij een Palestijns gezin waar Tony contacten mee heeft, ze hebben het niet gemakkelijk. De man kan i.v.m. gezondheidsproblemen niet meer werken. Ze hebben 8 kinderen waarvan 3 getrouwd. Hij zegt, en Tony beaamt dat "veel Palestijnse gezinnen vallen tussen wal en schip, de palestijnse overheid krijgt wel geld om problemen op te lossen maar gebruiken dat veel voor hun eigen grote huizen en de gewone man ziet niets van dat geld" . Buitenlandse regeringen kunnen beter het volk steunen i.p.v de regering zegt hij. Ik denk dat dat waar is.
Europeanen respecteren elkaar en hebben oog voor elkaar maar in moslim land gaat het alleen om je eigen hachje, graaien,graaien,graaien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten